

1 1/2 хоолны халбага Наран цэцгийн тос, хайруулын тавган дээр тослоход илүү их хэрэгтэй
1 1/2 хоолны халбага Амтат паприка
1 хоолны халбага Гоньд
2 хоолны халбага Кошер давс
1 1/4 хоолны халбага Хар перец
5 хумс Сармис, нарийн хэрчсэн
2 1/2 хоолны халбага Цагаан дарсны цуу
2 том Сонгино, зузаан хэрчсэн
1 Тахиа, 10 хэсэг болгох
2 Улаан эсвэл шар чинжүү, хэсэг болгон хуваасан
1 Нимбэг, хуваасан
Тэжээллэг чанар:
Нэг мөчинд: 470 калори (өөх тосноос 290), нийт өөх тос 32 гр, ханасан өөх тос 9 гр, холестерол 140 мг, натри 730 мг, нүүрс ус 9 гр (хоолны эслэг 3 гр, элсэн чихэр 4 гр), уураг 34 гр.
Зууханд 425°F хүртэл халаана. Том хайруулын тавган дээр тос түрхсэнээс хойш.
Жижиг аяганд паприка, гоньд, давс, перец, сармис, цуу, тосыг хольж, соус болгон бэлтгэнэ.
Сонгиныг том саванд хийж, бэлтгэсэн соусаа 2 хоолны халбага хийж зуурмаг болтол хутгана. Дараа нь тахианы махаа соусаараа бүрнэ.
Тахианы махыг чанаж, ногоог маш сайн зөөлөн болтол 45 минут орчим шарж, хайруулын тавган дээрх тос болон шүүсээр нь буюу өөрөөр нь хуурах хэрэгтэй.
Зооглохын өмнө зуухнаас гаргаад 5 минут амраахаа мартуузай.
Таны амтархан зооглох Перу маягийн сонгинотой шарсан тахиа бэлэн боллоо.